Yasal yollardan e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, mutlaka sözleşmeleri yerine getirmeli ve mutlaka bir firma sahibi olmalısınız.
E-ticaret sitesi kurmak için gerekli evraklar, sistemin nasıl işlediği, sitede bulunması gereken anlaşma ve sözleşmeler hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda, E-ticaret sektörüne girmeden önce bilinmesi gereken püf noktaları nelerdir, onları inceleyeceğiz. E-ticaret sitesi kurmak için, en önemli kural, bir şirket kurmaktır. Eğer e-ticaret sitenizin bağlı olduğu bir şirket yoksa, alışveriş sitesi kuramazsınız. O yüzden diğer adımlara geçmeden önce, bir firma sahibi olmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Firma sahibi olmadan satış yapan e-ticaret siteleri de var, ancak bu durum, kanunlar ile belirtilmiş e-ticaret kanuna aykırıdır. Yani yasal olarak işleyen bir e-ticaret sitesi sahibi olmak istiyorsanız, mutlaka sahibi olduğunuz bir firma olması gerekiyor. Limited şirketi, anonim ya da şahıs şirketleri, e-ticaret sitesi sahibi olabilirler.
Gelelim diğer adımlara…
E-ticaret Sitesi Sistemi
E-ticaret paketleri, alışveriş sitesi kurmak isteyenler için gerekli yazılımları içeriyorlar. Siz de güvenlik önlemlerine ciddi derecede önem veriyorsanız ve müşterilerinizin güvenliğini korumak istiyorsanız, siz de e-ticaret paketlerinden satın alabilirsiniz. Güvenli ödeme seçeneklerini dakikalar içinde e-ticaret sitenize uyarlayan bu paketler, sistemi daha kolay ve hızlı bir şekilde kullanmaya başlamanızı sağlıyor. Alt yapısı sağlam bir sistem ile, kaliteli tasarımlara ve güvenilir bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.
E-ticaret Sitesi İçin Gerekli Evraklar
Sitenizde kredi kartı ile alışveriş yapılabilmesi için, mutlaka sanal pos cihazlarına ihtiyacınız var. Bu hizmeti hemen her banka vermektedir. Siz de dilediğiniz bankaya başvurarak, sanal pos başvurusunda bulunabilirsiniz. Bankalara sanal pos başvurusu yaptığınızda, bu sistemi alabilmek için şirket evraklarına ve ve e-ticaret sitenizin barındığı sunucu bilgilere ihtiyacınız var. Bu işlemi de başarı ile gerçekleştirdiğinizde, artık sitenizin kredi kartı ile ödeme seçeneğine sahip olabilirsiniz.
Sanal pos için bankalara başvurduktan sonra, e-ticaret sitesi kurmak için çeşitli sözleşmeler yapmanız gerekiyor. Yazılı olmasa da sanal olarak gerçekleştirilen bu sözleşmeler, üyelik sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi ve gizlilik sözleşmeleri gibi sanal sözleşmelerdir. Bunların yanında, ayrıca e-ticaret sitenizin, müşterilerin ulaşabileceği adres, telefon, şirket adı gibi bilgilerin de mutlaka bulunması gerekiyor. Artık, bir e-ticaret sitesi açmak için gerekli olan evrakları ve e-ticaret paketlerini biliyorsunuz. Eğer siz de internette satış yaparak, gerçek ürünlerinizi sanal ortamda satarak daha geniş müşteri kitlesine ulaşmak istiyorsanız, bir e-ticaret sitesi kurarak işe başlayabilirsiniz.